Hrana i lijek - Jaja Japanske Prepelice

srijeda, 16. ožujka 2016.

Naučni eksperiment!!!

Naučnici su izveli eksperiment: domaće koke i japanske prepelice su hranjene identičnom hranom.
Jaja koja su nosile japanske prepelice drastično su se razlikovala po bio-hemijskom sastavu!
Ono što je najočiglednije - tvrdo kuhano kokošije jaje (žumance) sadži znatnu količinu holesterola, dok prepeličje jaje sadrži samo dobar holesterol i to u tragovima!

Objavio/la Unknown u 09:48
Pošalji ovo e-poštom Blogiraj ovo!Dijeli na XPodijeli na usluzi FacebookPodijeli na Pinterestu

Nema komentara:

Objavi komentar

Noviji post Stariji postovi Početna stranica
Pretplati se na: Objavi komentare (Atom)

O meni

Unknown
Prikaži moj cijeli profil

Arhiva bloga

  • ▼  2016 (20)
    • ►  travnja (3)
    • ▼  ožujka (17)
      • Dnevne količine
      • Gastro: Prepeličja jaja za snažniji organizam
      • Naučni eksperiment!!!
      • Nedostatak željeza u krvi.
      • TRUDNICE
      • SPORT I PREPELIČJA JAJA
      • Njega kose prepeličjim jajima
      • Prepeličja jaja proljepšavaju ten, popravljaju sta...
      • U RUSIJI SU JAJA PRIZNATA KAO LEK !!!!
      • Kupio u supermarketu prepeličje jaje, a iz njega s...
      • Asmir Kolašinac, jedem jaja od japanske prepelice!
      • Prepeličja jaja spasila mu život, a sada ih sam uz...
      • Jaja japanske prepelice-eliksir zdravlja
      • Jaja od prepelice kao lek za imunitet
      • Upotreba i način korišćenja prepeličjih jaja
      • JAPANSKA PREPELICA KOKA BUDUĆNOSTI
      • MOLIM VAS, PROČITAJTE OVAJ TEKST, IZUZETNO JE VAŽN...
Tema Slika prozora. Pokreće Blogger.