JAPANSKA PREPELICA KOKA BUDUĆNOSTI
Već nekoliko vekova u Japanu i Kini a zatim u
Rusiji, Mađarskoj, Americi, Engleskoj, Češkoj, Italiji i Francuskoj rade
se naučne studije i uzgajaju japanske prepelice. Naučno je dokazano
koliko su zdrava i lekovita njihova jaja i meso. Lekovito dejstvo jaja
blagotvorno utiče na ljudski organizam, naročito na krvotok, srce, jetru
i bubrege.
Zahvaljujući tome, pomažu u lečenju sledećih
bolesti: ASTME, ANEMIJE, DIJABETESA, POVIŠENOG KRVNOG PRITISKA, MASNOĆE U
KRVI, POREMEĆAJA U VARENJU, SLABOG IMUNITETA...
Jedno jaje japanske prepelice u odnosu na kokošije sadrži pet puta
više fosfora, sedam puta više gvožđa( kao 1,5 kg junetine), i deset
puta više vitamina B-komleksa( B1, B2, B6, B12 ). Sadrži i vitamine A, E, C, 11% minerala, Kalijuma i vrlo važne enzime.
- Treba naglasiti da su jaja i meso japanske prepelice vrlo korisni:
- Za decu u razvoju
- Za regeneraciju organizma
- Za dijetalce i
- Rekovalescente( oporavak posle bolesti ili operacije )
Sportisti koriste jaja japanske prepelice kao "DOZVOLJENI DOPING " zarad postizanja bolje kondicije organizma.
Ona su pravi enegertski "BISER " za naš organizam pa
ih zato treba redovno konzumirati. Japanska prepelica spada među
najotpornije ptice na planeti.
Jaja koja će te kupiti snele su prepelice koje
hranim potpuno prirodnom smešom. Koristim hranu po holandsko-ruskoj
tehnologiji i iskustvu (posedujem odobrenje nadležnih ustanova)!
Japanski naučnici su napravili eksperiment:
istovremeno su ozračili jaja kokoške i prepelice. Posle mesec dana, jaja
prepelice su bila potpuno zdrava, dok su kokošija zadržala
radioaktivnost!
Jaja japanske prepelice su jedan od najvećih poklona koji nam je priroda dala!
Redovno se koriste u kulinarstvu i kozmetici!
Redovno se koriste u kulinarstvu i kozmetici!
KONZUMIRANJE JAJA:
Piju se u sirovom stanju: prva tri dana uzimaju se
po tri jaja a narednih dana po pet. Ujutru na prazan stomak, 30-60
minuta pre doručka.
U čašu od 2 dcl staviti 5 komada jaja (zajedno
žumanca i belanca, bez ljuske), OBAVEZNO DODATI SOK OD POLA SVEŽEG
LIMUNA!!! Jaja i limunov sok umutiti mikserom ili kašikicom pa ostaviti
tako umućena 4-5 minuta. Zatim dodati nešto po ukusu (med, cimet, sok od
višnje, narandže, zove...). U takav koktel naliti OBIČNU (negaziranu)
vodu, sve to promešati i popiti iz nekoliko gutljaja.
Jaja se mogu popiti nezaslađena ili po ukusu
zasladiti medom ili šećerom. Najbolje je umutiti ih (ručno ili mikserom)
da bi se dobila penasta masa. Umućena ili neumućena, zaslađena ili ne,
moze se dodati nešto od sledećeg: sok od višanja, kora od limuna,
nastrugana jabuka, vanila, cimet, mlevena kafa, kakao itd. Kako kome
odgovara prema sopstvenom ukusu ali je važno: jaja moraju biti sirova i
da se popije i žumance i belance! Naravno, dijabetičari treba da
izbegavaju zaslađivnje!
Oni koji imaju osetljivu žuč, moraju oprezno početi
sa uzimanjem jaja. Neka počnu sa jednim jajetom dnevno, pa postepeno
povećavati do najviše četiri komada, odjednom, u isto vreme. U ovom
slučaju, terapija jajima će trajati nekoliko dana duže.
Dva meseca posle završetka terapije, na isti način,
sa istom količinom jaja, terapija se ponavlja. Lekari preporučuju da se
prve godine jaja konzumiraju u dva navrata, s tim da između dve
terapije ne prođe više od šest meseci. Piju se i preventivno!
Jaja se mogu trošiti i ako se uzimaju drugi lekovi.
Jedino se ne smeju uzimati ako se koriste lekovi uz čiju primenu lekar
zabranjuje uzimanje belančevina ( mleko, meso, jaja)!
Jaja se drže u frižideru, na temperaturi od 1-4
stepena. Tako čuvana, imaju rok upotrebe 60 dana(dva meseca) u sirovom
stanju. Mogu se trošiti i posle tog roka, ali samo kuvana ili pržena.
VEOMA VAŽNO: Nauka je dokazala da su
lekovita jedino OPLOĐENA jaja !!! Zato treba voditi računa od koga ih
kupujete jer nečasni "uzgajivači" prodaju neoplođena tj. nelekovita jaja
!!!VRSTA BOLESTI: | BROJ JAJA: |
---|---|
ANEMIJA | 240 |
HOLESTEROL | 240 |
POVIŠEN KRVNI PRITISAK | 240 |
POREMEĆAJ U VARENJU | 240 |
GRLO I GLASNE ŽICE | 240 |
JAČANJE IMUNITETA | 240 |
DIJABETES | 240 + cimet |
BRONHIJALNA ASTMA | 240 + sok od pomorandže |
P.S. Poželjno je popiti 2-3 kure u toku jedne godine!
Nema komentara:
Objavi komentar